Başlıklar
Hidrolik ve drenaj alanında uzman olan kişilere, bu alanda faaliyet gösteren kimselere Drenaj Mühendisi denir. Drenaj mühendisleri, çevre mühendisi ve inşaat mühendisi olarak da bilinmektedir. Suların belli bir alana yayılmasını engellemek için yapılar yapılmasına, altyapı çalışması oluşturulmasına katkı sağlamakla sorumludurlar.
Drenaj mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Drenaj mühendisi olmak isteyen bireyler lise eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra üniversite sınavına girmeli ve yeterli taban puanı elde etmelidir. İnşaat Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği, drenaj mühendisi olmak için en uygun bölümlerdir. Ayrıca diğer ilgili bölümlerden mezun olan bireyler de drenaj mühendisi olabilir. Bu alanda kariyer yapmak isteyen bireyler üniversiteyi tamamladıktan sonra yüksek lisans programına katılabilir.
• Endüstriyel ve ev atıklarının yapıları ve çevreyi kirletmemesini sağlamak için uzaklaştırma projeleri oluşturmak,
• Yapılara hasar verebilecek olan suları uzaklaştırmak için çalışmalar yapmak,
• Yağmur sularının tek bir yerde toplanmasını ve arıtılmasını sağlamak,
• Drenaj alanında kullanılan güncel teknolojileri ve yenilikleri takip etmek, nasıl kullanıldıklarını öğrenmek,
• Kirli olmayan ve tekrar kullanılabilecek suların bir yerde toplanmasını sağlamak ve geri kullanıma sunmak,
• Drenaj yapılacak projelerde yer almak ve aşamalarını yönetmek,
• Kimyasal atıkların çevreye zarar vermemesi için önlemler almak ve çalışmalar yapmak,
• Diğer ekip üyeleri ile iş birliği içerisinde çalışmak,
• Personeli işe uygun bir şekilde yönlendirmek.
Drenaj Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 11.500 TL - 26.300 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Drenaj Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Drenaj Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Drenaj Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Mehmet
1 yıl önce