Başlıklar
Üretim alanında görev alan, tasarım yapan ve ürünün başarılı bir şekilde çıkış yapmasını sağlayan kişilere Endüstriyel Tasarım Mühendisi denir. Endüstriyel tasarım mühendisleri, farklı ve yenilikçi bakış açılarıyla birlikte firmaya ivme kazandıracak yeni ürünleri tasarlamakla ve üretmekle sorumludur.
Endüstriyel tasarım mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Endüstriyel tasarım mühendisi olmak isteyen bireyler lise eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra üniversite sınavına sayısal alandan girmeli ve yeterli puanı elde etmelidir. Yeterli puanı elde eden bireyler, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümünü tercih etmeli ve burada dört yıl boyunca eğitim almalıdır. Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümünden başarıyla mezun olan bireyler endüstriyel tasarım mühendisi unvanını almaya hak kazanır.
Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümünde; İstatistik, İmalat Teknolojileri, Tasarım Kültürü, Bilgisayar Programlama, Mühendisliğe Giriş, Tasarım, Ürün Tasarım Ergonomi, Sanat Tarihi, Pazarlama, Halka İlişkiler ve Proje Yönetimi dersleri verilmektedir.
• Sektörü takip etmek ve yenilikçi ürün tasarımları yapmak,
• Yeni ürün tasarımlarını yapmak ve prototipler geliştirmek,
• Modelleme süreçlerinde yer almak,
• İmalat ve montaj hattında yer almak ve değişiklikleri yönetmek,
• Yapılan tasarımların kataloğa, internet sitesine ve sosyal medyaya aktarılmasını sağlamak,
• Kullanıcıların taleplerini incelemek ve değerlendirmek,
• Her zaman yenilikçi düşünerek hareket etmek,
• Diğer personeller, mühendisler ve yönetim ekibi ile iş birliği içerisinde çalışmak.
Endüstriyel Tasarım Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 11.100 TL - 25.700 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Endüstriyel Tasarım Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Endüstriyel Tasarım Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Endüstriyel Tasarım Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Halit
1 yıl önce