Başlıklar
Bir firmanın üretim hattını yöneten kişilere İmalat Mühendisi denir. İmalat mühendisleri, makinelerin en verimli şekilde çalıştığından emin olmakla sorumludur. Makine tarafından çıkarılan ürünleri kontrol eder ve uygun olup olmadığına karar verir. Üretim hattındaki verimliliği arttırmak için gerekli olan makine, personel ve ekipmanları tespit ederek, alınmasını sağlar.
İmalat mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. İmalat mühendisi olmak isteyen bireylerin, lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite sınavına sayısal alandan giriş yapması gerekmektedir. Sınavda yeterli puanı elde eden bireyler; Kimya Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve diğer ilgili mühendislik bölümlerinden birini tercih etmelidir. Bu bölümlerin birinde dört sene okuyan ve başarıyla mezun olan kişiler imalat mühendisi olabilir.
• Günlük, haftalık ve aylık olarak üretim planlaması yapmak ve uyulmasını sağlamak,
• Üretim hedefini belirlemek ve zamanında teslim edilmesini sağlamak,
• Üretim hattını yönetmek ve personeli yönlendirmek,
• Üretim hattından en iyi şekilde verim alınması için çalışmalar ve iyileştirmeler yapmak,
• Makinelerin, ekipmanların ve araçların denetlenmesini sağlamak,
• Bakım ve onarım gerektiren makinelerin, ekipmanların ve araçların düzeltilmesini sağlamak,
• Ürün veya üretim ile ilgili bir sorun oluştuğu taktirde hızlı, kalıcı ve yenilikçi çözümler üretmek,
• Üretim maliyetini düşürmek ve kaliteyi arttırmak için çalışmalar yürütmek,
• Gerekli olan yeni makineleri tespit etmek ve talep etmek.
İmalat Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 11.200 TL - 26.100 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
İmalat Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan İmalat Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. İmalat Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Semih
1 yıl önce