Başlıklar
Bir firmanın sahip olduğu ve kullandığı tüm alet ve ekipmanları kontrol eden kişilere Kalibrasyon Mühendisi denir. Kalibrasyon mühendisleri, bu alet ve ekipmanları düzenli olarak kontrol etmekle, düzeltmekle, test etmekle, bakımını yapmakla sorumludur. Kalibrasyon mühendisleri, birçok farklı teknik aleti kullanarak üretim sürecinin yavaşlamamasına ve en verimli şekilde çalışmasına yardımcı olmak için önemli bir rol oynamaktadır.
Kalibrasyon mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Kalibrasyon mühendisi olmak isteyen bireyler, ilk olarak lise veya dengi bir okuldan mezun olmalıdır. Daha sonra üniversite sınavına sayısal alandan girmeli ve yeterli puanı elde etmelidir. Üniversitede; Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Fizik Mühendisliği gibi ilgili bölümleri tercih ettikten sonra dört yıl boyunca eğitim görülmelidir. Dört senelik eğitimden sonra başarıyla mezun olan bireyler, kalibrasyon mühendisi olarak kariyer hayatına başlayabilir.
• Kalibrasyon süreçlerini yönetmek,
• Firmaya gerekli olan donanımları ve yazılımları belirlemek,
• Motor yönetimi gibi sistemleri yönetmek ve düzenlemek,
• Kalibrasyon prosedürleri için tasarım yapmak,
• Parçaları test etmek ve performans analizi yapmak,
• Performans sorunu çeken parçalar için iyileştirme çalışmaları yapmak,
• Test araçları sayesinde elektrik ile çalışan ekipmanları incelemek ve arızaları belirlemek,
• Matematiksel formüller kullanmak ve veri toplamak,
• Toplanan verileri analiz etmek ve yorumlamak,
• Tedarik edilen ekipmanların kurulumunu, montajını ve bakımını yapmak.
Kalibrasyon Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 11.100 TL - 24.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Kalibrasyon Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Kalibrasyon Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Kalibrasyon Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Tuğkan
1 yıl önce