Başlıklar
Laboratuvar ortamında numune alan, analiz eden ve yorumlayan kişilere Laboratuvar Mühendisi denir. Laboratuvar mühendisleri, tüm laboratuvar faaliyetlerinde etkin bir rol oynarlar. Günlük işlemlerin yapar ve yapılmasını sağlar. Ayrıca ortamın temiz ve hijyenik olduğundan da emin olmalıdır.
Laboratuvar mühendisi olmak için eğitim şarttır. Laboratuvar mühendisi olmak isteyen bireyler lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite sınavına sayısal alandan girmelidir. Yeterli puanı alan bireyler; Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği ya da ilgili diğer bölümlerden birinde dört yıl boyunca eğitim almalıdır. Dört yıllık eğitimini tamamlayan ve başarıyla mezun olan bireyler laboratuvar mühendisi olabilir.
• Test prosedürleri hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak,
• Laboratuvar testlerinden en iyi şekilde verim alınması için gerekli olan ekipmanları belirlemek,
• Laboratuvar ortamında yapılacak olan testler için ekipmanları hazırlamak ve programlamak,
• Test ürünlerinin kontrol ve analiz işlemlerini yapmak,
• Laboratuvar ortamında yürütülen tüm denemelerin ve testleri uygun bir şekilde yapıldığından emin olmak,
• Test sonuçlarını kayıt altına almak ve rapor hazırlamak,
• Makinelerin düzenli aralıklar ile bakımının yapılmasını sağlamak,
• Laboratuvarda çalışan personelleri yönlendirmek ve yönetmek,
• Mesleki gelişimi sürdürmek için tıptaki yenilikleri takip etmek ve öğrenmek,
• Diğer personellerle, mühendislerle ve yönetim ekibi ile iş birliği içerisinde çalışarak yürütülen tüm işlemlerin hızlı ve güvenli olmasını sağlamak.
Laboratuvar Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 11.500 TL - 27.100 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Laboratuvar Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Laboratuvar Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Laboratuvar Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış