Başlıklar
Makine Mühendisi yazımızda; Makine Mühendisi nasıl olunur? Makine Mühendisin’de olması gereken özellikleri, Maaşları ve daha bir çok başlığın incelemesini yapacağız. Peki Makine nedir? Makine Mühendisi ne demektir? Makinenin, makine elemanlarının ve her türlü mekaniğin belirli işleyiş ile tasarımını yapan geliştiren üretimini gerçekleştiren ve bu sistemleri test eden kişi veya kişilere makine mühendisi denir.
Makalenin ilerleyen sürecinde ele alınan makine mühendisi nasıl olunur? başlıklı yazımızda daha detaylı söz etmek gerekirse; Makine mühendisi olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık Makine Mühendisi bölümünü bitirmek geriyor. Bununla beraber DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavını kazanarak 2 yıllık teknik bölümlerden Makine Mühendisi olunabilmektedir.
Makine mühendisinin başlıca üç ana görevi vardır. İyi bir Makine mühendisi bu özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bu 3 başlığı incelemek gerekirse;
Bir makine mühendisin’de olması gereken başlıca özellikleri saymak gerekirse bir çok kriterden söz etmek mümkündür. Makine Mühendisi tasarım ve imalat aşamalarında bir çok zorlukla karşılaşabilmektedir. Bu zorluklardan kurtulmak için muhakeme yeteneği çok önemlidir. Bir makine mühendisinde olması gereken diğer özelliklerden bahsetmek gerekirse;
Makine Mühendisi olmak isteyen kişilerin 4 yıllık Makine Mühendisliği bölümünü bitirmesi gerekmektedir.
Aşağıdaki 2 yıllık bölümleri bitirip DGS ile Mühendislik tamamlamayı kazanan adaylar bu bölümleri başarıyla bitirmeleri halinde de mühendislik diploması alabilmektedir.
Makine Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 11.700 TL - 28.500 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren emeklinin maaş tutarı üst kısımda listelenmektedir.
Kamuda çalışmış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Makine Mühendisinin çalışma şartları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından ananim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar üst kısımda listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim, tazminat ve diğer ödeneklerine göre farklılık göstermektedir.
NOT: Sitemizde yer alan maaş bilgileri, ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 2 Yorum
Poyraz
1 yıl önceSeyit
1 yıl önce