Başlıklar
Mekanik sistemleri inceleyen, en iyi verimin alınması için bakım ve onarım yapan kişilere Mekanik Bakım Mühendisi denir. Mekanik bakım mühendisleri üretim yapan bir firmanın tüm makinelerini düzenli aralıklarla kontrol etmekle ve bakım işlemini yapmakla sorumlu kişilerdir. Anlık çıkan sorunlara da müdahalede bulunarak, üretimin devam etmesinde önemli bir rolleri vardır.
Mekanik bakım mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Mekanik bakım mühendisi olmak isteyen bireyler, lise eğitimini tamamladıktan sonra sayısal alandan üniversite sınavına girmeli ve yeterli puanı elde etmelidir. Üniversitelerde; Makine Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Üretim Mühendisliği bölümlerinden mezun olan bireyler mekanik bakım mühendisi unvanını alabilir ve kariyer hayatına başlayabilir.
Ayrıca bir firmada uzun yıllar boyunca hizmet yapmış, makineleri tanıyan ve ilgili diğer mühendislik bölümlerinden mezun olmuş kişiler de mekanik bakım mühendisi ya da bakım müdürü olarak görev alabilmektedir.
• Üretim için kullanılan makinelerin gelişmesini sağlamak,
• Düzenli aralıklar ile makine ve ekipmanların kontrol edilmesini, bakım ve onarımının yapılmasını sağlamak,
• Verimin arttırılması için makinelerin geliştirilmesini sağlayacak parçaları tespit etmek,
• Anlık arızalarda hızlı müdahale etmek ve kalıcı çözümler üretmek,
• Makineler için alınan parçaların monte işlemini yapmak,
• Firmanın ihtiyaç duyduğu parçaları belirlemek ve resme dökerek, tedarik edilmesini sağlamak,
• Rapor hazırlamak ve yönetime sunmak.
Mekanik Bakım Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 11.700 TL - 25.800 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Mekanik Bakım Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Mekanik Bakım Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Mekanik Bakım Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış