Başlıklar
Metalleri inceleyen, parça tasarımı yapan ve üretim akışını sağlayan kişilere Metalürji Mühendisi denir. Metalürji mühendisleri, üretim aşamasında meydana gelen sorunları tespit etmekle ve düzeltmekle sorumludur. Genel olarak madencilik ile uğraşan firmalarda görev alırlar. İnşaat, uçak, otomotiv ve savunma sanayi gibi alanlarda da üretim hattında görev alabilirler.
Metalürji mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Metalürji mühendisi olmak isteyen bireyler, ilk olarak lise veya dengi bir okulu tamamlamalıdır. Daha sonra üniversite sınavına girmeli ve sayısal alanda yeterli puanı elde etmelidir. Yeterli puanı elde eden bireyler, üniversitelerde bulunan Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümünü tercih etmelidir. Burada dört sene boyunca eğitim alan ve başarıyla mezun olan bireyler, metalürji mühendisi unvanını alabilir ve iş hayatına başlayabilir.
• Tasarım için gerekli olan malzemeleri ve bileşenleri belirlemek,
• Uygun fiyattan ve kaliteden bu malzeme ve bileşenleri satan üreticiler ile irtibata geçmek,
• Üretim faaliyetlerini yönetmek ve günlük işleyişi sağlamak,
• Üretim alanında çalışan yetkililer ve personeller ile görüşmek, koordine etmek ve verimliliği arttırmalarını sağlamak,
• Oluşan problemlere kalıcı ve yenilikçi çözümler üretmek,
• Üretimde oluşan problemlerin nedenlerini araştırmak ve rapor hazırlamak,
• Teknik bilgiye sahip olmak ve üretim hattını geliştirmek için yeni fikirler üretmek,
• İşe yeni giren personelleri eğitmek ve yönlendirmek.
Metalürji Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 12.000 TL - 27.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Metalürji Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Metalürji Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Metalürji Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 1 Yorum
Sefa
1 yıl önce