Başlıklar
Petrol kaynaklarının bulunması, araştırılması, taşınması ve işlenmesi için çalışan kişilere Petrol Mühendisi denir. Petrol mühendisleri, bir petrol kaynağının bulunup, işlenmesi için çok önemli bir role sahiptir.
Petrol mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Petrol mühendisi olmak isteyen bireyler, lise veya dengi bir okulda eğitimini tamamladıktan sonra üniversite sınavına girmelidir. Üniversite sınavında, sayısal alanda yeterli puanı alan bireyler Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünü tercih etmelidir. Bu bölümde dört yıl eğitim alan ve başarıyla mezun olan bireyler, petrol mühendisi unvanını alabilir ve kariyer hayatına başlayabilir.
• Yeraltı harita oluşturma çalışmalarına katılmak ve katkıda bulunmak,
• Lojistik işlemler için uygun aracı ve yolu seçmek,
• Petrol kaynaklarına ulaşılmasını sağlamak,
• Petrol kaynakları için ucuz, verimli ve kaliteli çalışma yapılmasını sağlamak,
• Birlikte çalıştığı teknikleri, teknisyenleri ve diğer personelleri idare etmek,
• Personelin ve işin güvenliğini sağlamak,
• Sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamak,
• Petrol kuyuları için testler yapmak ve uygunluğunu kontrol etmek,
• Sondaj için gerekli olan kuyu işlemlerinin, depolamanın ve diğer işlemlerin yapılmasını sağlamak ve bu konularda detaylı raporlar hazırlamak.
Petrol Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 11.900 TL - 25.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Petrol Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Petrol Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Petrol Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - 2 Yorum
Işık
1 yıl önceKoray Asker
1 yıl önce