Başlıklar
Üretim yapan bir firmada, üretim hattını kontrol eden ve planlamalar yapan kişilere Üretim ve Planlama Mühendisi denir. Üretim ve planlama mühendisleri; günlük, haftalık, aylık ve hatta yıllık periyotlarda üretimi planlar ve uyulmasını sağlar. Ayrıca müşterilerden gelen taleplere göre üretim hattını şekillendirir ve müşterinin memnun kalmasını sağlar.
Üretim ve planlama mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Üretim ve planlama mühendisi olmak isteyen bireylerin, ilk olarak lise veya dengi bir okulu tamamlaması gerekir. Daha sonra üniversite sınavına girmeli ve sayısal alanda yeterli puanı elde etmelidir. Yeterli puanı elde eden bireyler; Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinden birini tercih etmeli ve dört sene eğitim almalıdır. Eğitim hayatını tamamlayan ve başarıyla mezun olan bireyler, bir firmada üretim ve planlama mühendisi olarak görev alabilir.
• ERP yazılımına günlük, haftalık, aylık ve hatta yıllık programları girmek,
• Programı takip etmek ve personelin bu plana uymasını sağlamak,
• Müşteriler ile görüşmek ve taleplerini değerlendirmek,
• Müşterilerden gelen iyi ve kötü geribildirimleri almak, ilgili birimlere iletmek,
• Üretim hattından en iyi verimin alınması için programı düzenlemek,
• Ürünlerin kalitesini iyileştirecek çalışmalar yapmak,
• Personelle, diğer mühendislerle ve yönetim ekibiyle iş birliği yapmak.
Üretim ve Planlama Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 12.100 TL - 27.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Üretim ve Planlama Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Üretim ve Planlama Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Üretim ve Planlama Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış