Başlıklar
Çeşitli üretim sistemlerini ve ekipmanlarını denetleyen, test eden ve değiştiren kişilere Validasyon Mühendisi denir. Validasyon mühendisleri, üretim yapan endüstriyel firmalarda büyük bir rol oynamaktadır. Mekanik sistemler gibi karmaşık üretim araçlarını onarır, bakımını yapar ve değiştirilmesi için onay verir.
Validasyon mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Validasyon mühendisi olmak için ilk olarak lise veya dengi bir okul tamamlanmalıdır. Daha sonra üniversite sınavına girmeli ve sayısal alanda yeterli puanı elde etmelisiniz. Üniversitelerde; Kimya ve Kimya Mühendisliği bölümlerinden birini dört sene okuyan ve başarıyla mezun olan bireyler validasyon mühendisi olmak için uygun adaylar haline gelmektedir. Ayrıca validasyon mühendisliği birçok farklı bölüme ayrılır. Bunlar ise şu şekildedir;
• Temizlik Validasyonu,
• Metot Validasyonu,
• Proses Validasyonu.
Bunların her biri için farklı bir sertifika programı bulunmaktadır. Üniversiteden mezun olduktan sonra bu sertifika programlarına katılabilir ve alanda uzmanlaşarak, kariyer hayatınıza başlayabilirsiniz.
• Yıllık validasyon planları yapmak ve güncellemek,
• Periyodik planlamalar hazırlamak ve gözden geçirmek,
• Protokoller ve testler hazırlamak,
• Testleri uygulamak ve sorunları tespit etmek,
• Validasyon ile ilgili analizler yapmak, veriler elde etmek ve rapor hazırlamak,
• Personel, mühendis ve yönetim ekibi ile iş birliği içerisinde görev almak.
Validasyon Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama 12.100 TL - 27.900 TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar 2023 yılı için ortalama 12.600 TL'dir.
Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı 386 bin TL'dir.
Validasyon Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Validasyon Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Validasyon Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.
NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.
Yorumlar - Henüz Yapılmamış